Den vigtigste relation af alle

Kontakt Online booking

Den vigtigste relation af alle


relation

Din allervigtigste relation

Ja, hvilken af dine relationer er den vigtigste af alle?

Måske tænker du, at det er din relation til dit barn, din partner, din mor, din bror eller din bedste ven.
For dét er da vigtige relationer allesammen. Det er jeg helt enig i.

Men sandheden er, at endnu vigtigere end dine relationer til andre er den relation, du har til dig selv.
Det er nemlig dig, og kun dig, der spiller hovedrollen i dit liv.

Her er årsagen

Den relation, du har til dig selv, er blandt andet så vigtig, fordi den afspejler alle dine andre relationer.
Både dine familiemæssige relationer og de relationer du har til venner, kolleger, chef, ansatte, naboer – ja alle, du møder på din vej.

Lad os tage et eksempel. Forestil dig, at dit selvværdsbarometer ligger lavt. Du føler dig ikke rigtig værdifuld og værdsat som den person, du er.

Det er min erfaring, at det sjældent er en bevidst følelse, men det giver sig som regel udslag i, at du altid yder en masse, for at føle dig værdig til at være en del af en eller anden sammenhæng (familien, arbejdspladsen, vennekredsen osv.).
Måske er det altid dig, der tager kage med til kaffen, melder dig som frivillig til det, som andre ikke gider eller står med alt arbejdet derhjemme.
Måske er det dig, der har svært ved at sige fra eller i det hele taget sige din mening og stå ved dig selv.
Måske har du endda svært ved at mærke dig selv, fordi du er meget optaget af at gøre andre mennesker glade.

Hvis ikke du føler sig som det værdifulde menneske, du i virkeligheden er, så vil dine omgivelser let tage for givet, at du står til rådighed med alt det gode, du har i dig.
Men inden i dig selv vil du blive træt, slidt og ked af det. Og vred måske – for hvorfor er det altid dig, der skal slæbe? Hvorfor yder de andre ikke som du gør? Hvem sørger for at gøre dig glad?

I eksemplet vil du sikkert tænke, at andre folk er tarvelige, dovne, forkælede eller hensynsløse, eftersom de ikke gør som du selv.

Men i virkeligheden afspejler dine omgivelser bare, at du kun føler dig værdifuld, hvis du slider og slæber eller laver om på dig selv for at føle dig som en del af flokken. Og når du ikke respekterer dig selv, gør andre det desværre heller ikke.

Med andre ord, vi skaber selv vores tyranner.

Hvad betyder det for dig?

Betyder det nu, at vi aldrig kan hjælpe andre af et ærligt og godt hjerte uden straks at blive beskyldt for at have lavt selvværd?

Nej, bestemt ikke. Især ikke, hvis du giver ud af et kæmpestort overskud du har, fordi du er en person i balance; en person, der frit kan vælge til og fra uden at du føler dig forkert eller har dårlig samvittighed over dit valg.

Så giv dig selv lov til at mærke efter, hvorfor du vælger som du gør – i særdeleshed, hvis du kan genkende følelsen af træthed, ærgrelse, fortrydelse, sorg eller vrede over, at du altid skal stå til rådighed og aldrig bare kan være dig selv og gøre det, DU har lyst til.

Husk på, at det er dig, der er hovedpersonen i dit liv. Ingen anden kan spille den rolle for dig.

Jeg er overbevist om, at det er meningen, at du skal have en fantastisk liv og det får du kun, hvis du passer og plejer den vigtigste relation af alle.

Referencer

Anne og Morten

Vi havde brug for hjælp til at bryde et usundt mønster af skænderier. Vi ønskede hjælp til bedre at forstå hinanden og vores forskellige måder at reagere på i skænderier. Vi har lært meget om hinanden og selvom kærligheden aldrig har manglet i vores forhold, så føles det bare så let at elske hinanden nu. Stor tak til Diana ❤️

Vi har især haft gavn af at forstå hinandens reaktionsmønstre. Med en grundig forståelse heraf er vores kommunikation blevet meget bedre.
For os har Diana skabt nogle meget trygge rammer, der har gjort det muligt for os begge at være sårbare i processen. Diana har været god til at give plads til os begge to og samtidig givet os en masse konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge i hverdagen sammen

Nadia C. 33 år

Terapien hos Diana har hjulpet mig med at få en forståelse og ikke mindst fornemmelse for mig selv og de udfordringer jeg har haft, især i kærlighedsrelationer.
Diana har på ganske kort tid sporet sig ind på og hjulpet mig med at turde italesætte og mærke mine egne følelser. Hendes varme, rolige tilstedeværelse har støttet mig i at lande mere i mig selv.

Diana har en mild og alligevel særdeleshed effektiv måde at arbejde på, hvilket på kort tid har gjort mig i stand til at komme i kontakt med dybere følelser og tilstande (fra min opvækst og tidligere erfaringer) som jeg ikke har været fuldt bevidst om at jeg egentlig gik og “bar” rundt på.
Det har været en enorm forløsning og lettelse at få øje på, og det har været hjælpsomt at være i det rum, som Diana skaber, hvor jeg har kunne besøge de følelser som jeg ellers har haft svært ved at håndtere på egen hånd.

Jeg har været rigtig glad for terapien hos Diana, fordi hendes empatiske og aldrig dømmende tilgang gør det naturligt for mig at turde være hudløst ærlig også dér, hvor det gør særligt ondt eller hvor jeg ikke er så stolt af mig selv.

Den tillid, hun vækker, og den måde, hun arbejder på, har været en afgørende forudsætning for den forandring, jeg har formået at skabe med hendes professionelle tilgang.

Jeg kan på det varmeste anbefale Diana som terapeut!

Nadia C. 33 år
Antropolog

Mette S. 45 år

Med Diana som lyttende, klippefast, empatisk og tillidsvækkende terapeut, har jeg begivet mig ud på en indre rejse, hvor jeg gradvist har forandret mit indre kaos til et langt mere roligt og selvkærligt udgangspunkt. Det er som at finde et nyt og langt stærkere fodfæste.
Jeg har forstået, hvordan jeg fra de tidlige år har valgt strategier, der nok var hjælpsomme engang, men som i min voksne alder har stået i vejen for at finde en sund balance, særligt i mine relationer, herunder i relationen til mig selv.
Diana har støttet mig hele vejen og udfordret mit verdensbillede på en nænsom og virkningsfuld måde. Jeg ved ikke præcist, hvad det er, hun gør, men jeg oplever ofte, at noget har forandret sig til det bedre inde i mig.
Hun har en evne til både at se og gå til roden af, hvor det går galt. Jeg føler mig altid set og får aldrig serveret løsninger, der i sidste ende måske alligevel ikke ville være det rigtige. Hun gør sig aldrig klog på mig, men undersøger, bid for bid og vedholdende, hvordan det er at være mig og hun gør sig altid umage med at forstå præcist hvor det er, skoen trykker. Det gør mig virkelig tryg og selvom vi udforsker svære følelser, er hun med mig og jeg tør være nysgerrig på mig selv og mine egne sårbarheder.
Jeg vil til hver en tid anbefale Diana som terapeut, hvis du virkelig ønsker dybt forankrede forandringer. Det kan tage tid og det koster en personlig indsats, men jeg har aldrig gjort nogen vigtigere investering.

Mette S. 45 år
Cand. Merc.

Filichia, 30 år

Jeg har været i forløb med Diana som terapeut, ikke bare en gang, men hele 3 gange i fulde forløb.
Diana har været virkelig god til at støtte og hjælpe mig med mine udfordringer. Hun formår virkelig at få mig til at mærke og reflektere uden nogensinde at dømme eller blande noget ind, som ikke er relevant for netop mig. Hun er optaget af mine oplevelser og spørger undersøgende ind lige der, hvor mine udfordringer har sit udspring.
Derfor er det altid Diana, jeg vender tilbage til, enten når jeg har brug for en enkelt sesion eller gennemføre endnu et forløb, der altid er af høj kvalitet. Af samme årsag er det også Diana, jeg anbefaler, når jeg hører fra andre, at de har svært ved at finde den rette terapeut.
Fra hjertet tak for al din hjælp og støtte.

Knus
Filichia, 30 år
Hypotisør

Skriv til os

22 19 10 32