Den vigtigste relation af alle

Kontakt Online booking

Den vigtigste relation af alle


relation

Din allervigtigste relation

Ja, hvilken af dine relationer er den vigtigste af alle?

Måske tænker du, at det er din relation til dit barn, din partner, din mor, din bror eller din bedste ven.
For dét er da vigtige relationer allesammen. Det er jeg helt enig i.

Men sandheden er, at endnu vigtigere end dine relationer til andre er den relation, du har til dig selv.
Det er nemlig dig, og kun dig, der spiller hovedrollen i dit liv.

Her er årsagen

Den relation, du har til dig selv, er blandt andet så vigtig, fordi den afspejler alle dine andre relationer.
Både dine familiemæssige relationer og de relationer du har til venner, kolleger, chef, ansatte, naboer – ja alle, du møder på din vej.

Lad os tage et eksempel. Forestil dig, at dit selvværdsbarometer ligger lavt. Du føler dig ikke rigtig værdifuld og værdsat som den person, du er.

Det er min erfaring, at det sjældent er en bevidst følelse, men det giver sig som regel udslag i, at du altid yder en masse, for at føle dig værdig til at være en del af en eller anden sammenhæng (familien, arbejdspladsen, vennekredsen osv.).
Måske er det altid dig, der tager kage med til kaffen, melder dig som frivillig til det, som andre ikke gider eller står med alt arbejdet derhjemme.
Måske er det dig, der har svært ved at sige fra eller i det hele taget sige din mening og stå ved dig selv.
Måske har du endda svært ved at mærke dig selv, fordi du er meget optaget af at gøre andre mennesker glade.

Hvis ikke du føler sig som det værdifulde menneske, du i virkeligheden er, så vil dine omgivelser let tage for givet, at du står til rådighed med alt det gode, du har i dig.
Men inden i dig selv vil du blive træt, slidt og ked af det. Og vred måske – for hvorfor er det altid dig, der skal slæbe? Hvorfor yder de andre ikke som du gør? Hvem sørger for at gøre dig glad?

I eksemplet vil du sikkert tænke, at andre folk er tarvelige, dovne, forkælede eller hensynsløse, eftersom de ikke gør som du selv.

Men i virkeligheden afspejler dine omgivelser bare, at du kun føler dig værdifuld, hvis du slider og slæber eller laver om på dig selv for at føle dig som en del af flokken. Og når du ikke respekterer dig selv, gør andre det desværre heller ikke.

Med andre ord, vi skaber selv vores tyranner.

Hvad betyder det for dig?

Betyder det nu, at vi aldrig kan hjælpe andre af et ærligt og godt hjerte uden straks at blive beskyldt for at have lavt selvværd?

Nej, bestemt ikke. Især ikke, hvis du giver ud af et kæmpestort overskud du har, fordi du er en person i balance; en person, der frit kan vælge til og fra uden at du føler dig forkert eller har dårlig samvittighed over dit valg.

Så giv dig selv lov til at mærke efter, hvorfor du vælger som du gør – i særdeleshed, hvis du kan genkende følelsen af træthed, ærgrelse, fortrydelse, sorg eller vrede over, at du altid skal stå til rådighed og aldrig bare kan være dig selv og gøre det, DU har lyst til.

Husk på, at det er dig, der er hovedpersonen i dit liv. Ingen anden kan spille den rolle for dig.

Jeg er overbevist om, at det er meningen, at du skal have en fantastisk liv og det får du kun, hvis du passer og plejer den vigtigste relation af alle.

Skriv til os

22 19 10 32