Må I gerne være uenige i din familie?

Kontakt Online booking

Må I gerne være uenige i din familie?


konflikt

 

Kan vi være enige om, at vi gerne må være uenige?

Hvordan foregår det hos dig – hvis I er uenige i familien?

I et familieskænderi, kan der ske mange forskellige ting:

 • èn råber, mens de andre lytter
 • alle råber, ingen lytter
 • nogen råber, andre bliver kede af det
 • én trumfer sit behov igennem mens andre må undertrykke deres
 • nogen siger noget, de senere fortryder
 • nogen siger ikke noget, så andre bliver usikre
 • én person gør en anden person forkert
 • én vinder, de andre taber
 • ingen vinder, alle taber
 • …og mere af samme skuffe

Jeg har ikke patent på den perfekte meningsudveksling, hvor alle lytter og alle kommer videre på en god måde.

Alligevel har jeg lyst til at nævne et par ting, vi kan overveje, INDEN følelserne løber af med os næste gang, uanset om det er vores partner eller teenager, der tænder lunten:

Undgå:

 • at bruge du-budskaber (du er dum, du tænker dig ikke om osv.)
 • at bruge ordene altid/aldrig (du kommer altid for sent/går aldrig ud med skraldespanden)
 • at skændes, når I er trætte eller stressede
 • forhør
 • at løse andres problemer
 • at kommandere, forbyde, formane, true, moralisere, komme med gode råd
 • nedsættende tale: kritisere, fordømme, bebrejde, håne, belære, latterliggøre

Det kan også siges kortere: Husk R-E-S-P-E-K-T

Både partnere og teenagere er også en slags mennesker og gensidig respekt er et godt udgangspunkt for den kontakt, der er mellem os.

Når vi bliver rasende, handler det sjældent om hverken partner eller teenager, men langt oftere om, at tingene/personerne ikke er, som VI vil have det. Hvilket selvfølgelig er møgirriterende, men uundgåeligt.

I familien har – især de voksne – ofte en helt indforstået logik om, at vi allesammen skal være enige.
Men hvorfor egentlig? Vi kan være enige om mangt og meget, men det er vel nærmest utænkeligt, at vi kan være enige om alt – særligt i teenagefamilien, hvor de unge løver begynder at få deres egen mening om stort og småt.

Hvis ikke vi lærer, at vi kan være uenige i familien, hvordan skal vi så kunne begå os i andre sammenhænge, hvor forskellighederne kan være endnu større?

Uenighed er – i mine øjne – helt ok. Også i familien. Måske især i familien.
Udfordringen er at lære at være uenige.

Kun hvis vi lærer at lægge puslespillet, så ingen bliver tromlet ned eller gjort forkerte, kan vi gøre os forhåbninger om livslange, nærende og meningsfulde relationer med vores partnere og børn.

Og dét er vel værd at ofre noget respekt på?

 

 

Referencer

Anne og Morten

Vi havde brug for hjælp til at bryde et usundt mønster af skænderier. Vi ønskede hjælp til bedre at forstå hinanden og vores forskellige måder at reagere på i skænderier. Vi har lært meget om hinanden og selvom kærligheden aldrig har manglet i vores forhold, så føles det bare så let at elske hinanden nu. Stor tak til Diana ❤️

Vi har især haft gavn af at forstå hinandens reaktionsmønstre. Med en grundig forståelse heraf er vores kommunikation blevet meget bedre.
For os har Diana skabt nogle meget trygge rammer, der har gjort det muligt for os begge at være sårbare i processen. Diana har været god til at give plads til os begge to og samtidig givet os en masse konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge i hverdagen sammen

Nadia C. 33 år

Terapien hos Diana har hjulpet mig med at få en forståelse og ikke mindst fornemmelse for mig selv og de udfordringer jeg har haft, især i kærlighedsrelationer.
Diana har på ganske kort tid sporet sig ind på og hjulpet mig med at turde italesætte og mærke mine egne følelser. Hendes varme, rolige tilstedeværelse har støttet mig i at lande mere i mig selv.

Diana har en mild og alligevel særdeleshed effektiv måde at arbejde på, hvilket på kort tid har gjort mig i stand til at komme i kontakt med dybere følelser og tilstande (fra min opvækst og tidligere erfaringer) som jeg ikke har været fuldt bevidst om at jeg egentlig gik og “bar” rundt på.
Det har været en enorm forløsning og lettelse at få øje på, og det har været hjælpsomt at være i det rum, som Diana skaber, hvor jeg har kunne besøge de følelser som jeg ellers har haft svært ved at håndtere på egen hånd.

Jeg har været rigtig glad for terapien hos Diana, fordi hendes empatiske og aldrig dømmende tilgang gør det naturligt for mig at turde være hudløst ærlig også dér, hvor det gør særligt ondt eller hvor jeg ikke er så stolt af mig selv.

Den tillid, hun vækker, og den måde, hun arbejder på, har været en afgørende forudsætning for den forandring, jeg har formået at skabe med hendes professionelle tilgang.

Jeg kan på det varmeste anbefale Diana som terapeut!

Nadia C. 33 år
Antropolog

Mette S. 45 år

Med Diana som lyttende, klippefast, empatisk og tillidsvækkende terapeut, har jeg begivet mig ud på en indre rejse, hvor jeg gradvist har forandret mit indre kaos til et langt mere roligt og selvkærligt udgangspunkt. Det er som at finde et nyt og langt stærkere fodfæste.
Jeg har forstået, hvordan jeg fra de tidlige år har valgt strategier, der nok var hjælpsomme engang, men som i min voksne alder har stået i vejen for at finde en sund balance, særligt i mine relationer, herunder i relationen til mig selv.
Diana har støttet mig hele vejen og udfordret mit verdensbillede på en nænsom og virkningsfuld måde. Jeg ved ikke præcist, hvad det er, hun gør, men jeg oplever ofte, at noget har forandret sig til det bedre inde i mig.
Hun har en evne til både at se og gå til roden af, hvor det går galt. Jeg føler mig altid set og får aldrig serveret løsninger, der i sidste ende måske alligevel ikke ville være det rigtige. Hun gør sig aldrig klog på mig, men undersøger, bid for bid og vedholdende, hvordan det er at være mig og hun gør sig altid umage med at forstå præcist hvor det er, skoen trykker. Det gør mig virkelig tryg og selvom vi udforsker svære følelser, er hun med mig og jeg tør være nysgerrig på mig selv og mine egne sårbarheder.
Jeg vil til hver en tid anbefale Diana som terapeut, hvis du virkelig ønsker dybt forankrede forandringer. Det kan tage tid og det koster en personlig indsats, men jeg har aldrig gjort nogen vigtigere investering.

Mette S. 45 år
Cand. Merc.

Filichia, 30 år

Jeg har været i forløb med Diana som terapeut, ikke bare en gang, men hele 3 gange i fulde forløb.
Diana har været virkelig god til at støtte og hjælpe mig med mine udfordringer. Hun formår virkelig at få mig til at mærke og reflektere uden nogensinde at dømme eller blande noget ind, som ikke er relevant for netop mig. Hun er optaget af mine oplevelser og spørger undersøgende ind lige der, hvor mine udfordringer har sit udspring.
Derfor er det altid Diana, jeg vender tilbage til, enten når jeg har brug for en enkelt sesion eller gennemføre endnu et forløb, der altid er af høj kvalitet. Af samme årsag er det også Diana, jeg anbefaler, når jeg hører fra andre, at de har svært ved at finde den rette terapeut.
Fra hjertet tak for al din hjælp og støtte.

Knus
Filichia, 30 år
Hypotisør

Skriv til os

22 19 10 32