Når du lukker ned

Kontakt Online booking

Når du lukker ned


lukket 

Måske tænker du: lukket ned, mig – det tror jeg da ikke.

Men alle mennesker er sarte og skrøbelige væsener, der forsøger at beskytte sig selv mod ubehagelige følelser såvel som oplevelser. Følelser og oplevelser, der er uundgåelige, men som illoyalt afslører os som sårbare og – i vores verden måske også svage.

Gennem opvæksten bliver vi trimmet til at være stærke, selvstændige og ansvarlige. En naturlig udvikling mod at blive voksen, men også et pres, der lægger en gevaldig dæmper på vores lyst, vilje og dermed også evne til at udtrykke alle de følelser, der IKKE signalerer succes og styrke.

Jeg taler også om mig selv her. Jeg kender om nogen til at have en stærk, glat overflade. Og jeg har troet så meget på den, at jeg helt glemte at mærke efter, om den bare var der for et syns skyld, eller om den virkelig repræsenterede mig.

Som barn havde jeg svært ved at rumme alle de triste følelser, som verden ind imellem desværre også kalder frem. Jeg husker følelsesmæssig smerte, som kunne være helt fysisk. Som du måske også kender til, hvis du ser en sørgelig film og får en klump i halsen.
Min klump fyldte bare hele kroppen og lammede mig. Ikke særligt smart, når man gerne vil være stor, fornuftig og stærk.

Så jeg lukkede ned. Skærmede mig mod alt muligt, der kunne tænkes at fremkalde de følelser, der var så svære at give plads. Tænkte på noget andet. Vendte mig hele tiden mod noget, der kunne opløfte mig istedet for at afsløre mig som det følsomme, sårbare menneske, som både du, jeg og alle andre i virkeligheden er.

Jeg har også forsøgt at dæmpe mine følelser med alt fra mad til TV-kiggeri og shopping. Ikke bevidst, men sådan automatisk, når mit humør trængte til et boost eller jeg trængte til ikke at tænke på noget.

Udfordringen er, at undertrykte følelser ikke går væk. Vi holder dem nede som en badebold under vand, der hele tiden søger mod overfladen. Det kræver flere og flere kræfter at holde dem nede, dvs flere og flere afledningsmanøvrer, eller mere og mere afhængighed af mad, sukker, tv, arbejde, træning, lykkepiller og hvad vi ellers kan finde på.

Det magiske er, at hvis vi beslutter os for at mærke vores følelser igen (hvilket kræver høj bevidsthed om de mønstre, der holder dem nede), så er det som at lægge farver på et sort-hvid billede.

Livet bliver mere nuanceret, og dine følelser – de gode såvel som de såkaldt dårlige – er det mest avancerede og personlige værktøj, du overhovedet kan bruge, for at finde den vej, der fører til det liv, der giver mening for dig.

Den vej kan du kun finde, hvis du giver alle dine følelser lov til at stige op til overfladen.
Du er simpelthen nødt til at kunne mærke dig selv, hvis du skal kunne mærke, hvad der er rigtigt og forkert for dig. Det er en personlig sag og du kan ikke bruge andres valg her.

Må vi så aldrig dulme vores følelser mere? Jo, hvis vi gør det med bevidsthed og sørger for, at det ikke bare er en vane. Det tærer på kræfterne at mase med at holde den badebold under vand.

Jeg ved det, fordi jeg selv har prøvet det.

PS. husk, at mine blogs også handler om dine børn. Hjælp dem med at rumme alle følelserne. Og husk på, at du er deres rollemodel.

Referencer

Anne og Morten

Vi havde brug for hjælp til at bryde et usundt mønster af skænderier. Vi ønskede hjælp til bedre at forstå hinanden og vores forskellige måder at reagere på i skænderier. Vi har lært meget om hinanden og selvom kærligheden aldrig har manglet i vores forhold, så føles det bare så let at elske hinanden nu. Stor tak til Diana ❤️

Vi har især haft gavn af at forstå hinandens reaktionsmønstre. Med en grundig forståelse heraf er vores kommunikation blevet meget bedre.
For os har Diana skabt nogle meget trygge rammer, der har gjort det muligt for os begge at være sårbare i processen. Diana har været god til at give plads til os begge to og samtidig givet os en masse konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge i hverdagen sammen

Nadia C. 33 år

Terapien hos Diana har hjulpet mig med at få en forståelse og ikke mindst fornemmelse for mig selv og de udfordringer jeg har haft, især i kærlighedsrelationer.
Diana har på ganske kort tid sporet sig ind på og hjulpet mig med at turde italesætte og mærke mine egne følelser. Hendes varme, rolige tilstedeværelse har støttet mig i at lande mere i mig selv.

Diana har en mild og alligevel særdeleshed effektiv måde at arbejde på, hvilket på kort tid har gjort mig i stand til at komme i kontakt med dybere følelser og tilstande (fra min opvækst og tidligere erfaringer) som jeg ikke har været fuldt bevidst om at jeg egentlig gik og “bar” rundt på.
Det har været en enorm forløsning og lettelse at få øje på, og det har været hjælpsomt at være i det rum, som Diana skaber, hvor jeg har kunne besøge de følelser som jeg ellers har haft svært ved at håndtere på egen hånd.

Jeg har været rigtig glad for terapien hos Diana, fordi hendes empatiske og aldrig dømmende tilgang gør det naturligt for mig at turde være hudløst ærlig også dér, hvor det gør særligt ondt eller hvor jeg ikke er så stolt af mig selv.

Den tillid, hun vækker, og den måde, hun arbejder på, har været en afgørende forudsætning for den forandring, jeg har formået at skabe med hendes professionelle tilgang.

Jeg kan på det varmeste anbefale Diana som terapeut!

Nadia C. 33 år
Antropolog

Mette S. 45 år

Med Diana som lyttende, klippefast, empatisk og tillidsvækkende terapeut, har jeg begivet mig ud på en indre rejse, hvor jeg gradvist har forandret mit indre kaos til et langt mere roligt og selvkærligt udgangspunkt. Det er som at finde et nyt og langt stærkere fodfæste.
Jeg har forstået, hvordan jeg fra de tidlige år har valgt strategier, der nok var hjælpsomme engang, men som i min voksne alder har stået i vejen for at finde en sund balance, særligt i mine relationer, herunder i relationen til mig selv.
Diana har støttet mig hele vejen og udfordret mit verdensbillede på en nænsom og virkningsfuld måde. Jeg ved ikke præcist, hvad det er, hun gør, men jeg oplever ofte, at noget har forandret sig til det bedre inde i mig.
Hun har en evne til både at se og gå til roden af, hvor det går galt. Jeg føler mig altid set og får aldrig serveret løsninger, der i sidste ende måske alligevel ikke ville være det rigtige. Hun gør sig aldrig klog på mig, men undersøger, bid for bid og vedholdende, hvordan det er at være mig og hun gør sig altid umage med at forstå præcist hvor det er, skoen trykker. Det gør mig virkelig tryg og selvom vi udforsker svære følelser, er hun med mig og jeg tør være nysgerrig på mig selv og mine egne sårbarheder.
Jeg vil til hver en tid anbefale Diana som terapeut, hvis du virkelig ønsker dybt forankrede forandringer. Det kan tage tid og det koster en personlig indsats, men jeg har aldrig gjort nogen vigtigere investering.

Mette S. 45 år
Cand. Merc.

Filichia, 30 år

Jeg har været i forløb med Diana som terapeut, ikke bare en gang, men hele 3 gange i fulde forløb.
Diana har været virkelig god til at støtte og hjælpe mig med mine udfordringer. Hun formår virkelig at få mig til at mærke og reflektere uden nogensinde at dømme eller blande noget ind, som ikke er relevant for netop mig. Hun er optaget af mine oplevelser og spørger undersøgende ind lige der, hvor mine udfordringer har sit udspring.
Derfor er det altid Diana, jeg vender tilbage til, enten når jeg har brug for en enkelt sesion eller gennemføre endnu et forløb, der altid er af høj kvalitet. Af samme årsag er det også Diana, jeg anbefaler, når jeg hører fra andre, at de har svært ved at finde den rette terapeut.
Fra hjertet tak for al din hjælp og støtte.

Knus
Filichia, 30 år
Hypotisør

Skriv til os

22 19 10 32