+45 28 83 05 32info@lifeship.dk Vester Voldgade 104, 2., 1552 København V

Nytårsforsæt med et twist

nytårsforsæt

Nytårsforsæt med virkning

Nytårsforsæt eller ej – hvad er du til?

Billedet viser nogle ret typiske af slagsen og det er mange år siden, jeg stoppede med min helt egen form for selvdestruktive nytårsforsæt.

I stedet for nytårsforsæt har jeg nemlig fundet ud af, at fokus er et meget mere effektivt og taknemmeligt værktøj at arbejde med.

I 2015 har jeg for eksempel haft fokus på min krop.

Ikke som i: Jeg vil tabe 10 kilo, løbe et maraton eller kun spise grøntsager.

Nej, jeg satte mig simpelthen for at have fokus på, hvordan jeg kan støtte min krop og dens processer, så jeg kunne slippe nogle af de mange smerter, jeg har døjet med og få en krop, der arbejder med mig i stedet for imod mig – eller rettere sagt: jeg ville lære at arbejde med den i stedet for imod den.

Mit fokus har ført mig til små nye vaner (én ad gangen), som har været overkommelige uden at vælte mig rundt i rigide regler og ærgrelse, når jeg ikke kunne holde dem.

Jeg har med andre ord ikke faste regler, men fokus. Og når jeg foretager mig noget, min krop ikke holder af (typisk noget med sukker…), så gør jeg det med fuld bevidsthed og uden selvanklage. Og jeg betaler regningen uden brok.

Jo mere jeg er blevet bekendt med kroppens grundlæggende behov, og jo bedre jeg forstår kroppens signaler til mig, jo lettere er det blevet at arbejde med i stedet for imod.

Min krop har kvitteret på den måde, at den ikke længere behøver at sende mig budskaber (smerter) om, at den ikke trives med den behandling, jeg giver den. Vi er blevet venner.

Der er selvfølgelig fortsat mere at lære, men fremfor at være et tema, som jeg ikke orker at interessere mig for, er mit fokus blevet en ny vane, som bid for bid integrerer ny viden, som jeg og min krop høster stor glæde af.

Faktisk er jeg nået meget, meget længere med min form for nytårsforsæt, end jeg på noget tidspunkt turde håbe på. Jeg er fysisk – og derfor også mentalt – stærkere end jeg har været i årevis og jeg kan regne med, at min krop støtter mig, hvis jeg støtter den. Jeg har erkendt, at jeg og min krop er to uadskillelige størrelser, og det giver 100% mening at passe godt på den (mig).

Min erfaring med at skifte mit nytårsforsæt ud med fokus, giver mig mod på i år at tilføje et nyt fokus. Men det vil jeg endnu ikke afsløre (håber, at du vil bære over med mig), eftersom jeg lige nu kun ønsker at stå til regnskab overfor mig selv. Fordi det føles mest rigtigt.

Jeg ønsker dig et berigende, udviklende og dejligt nytår. Med eller uden nytårsforsæt.

Husk, at livet stort set er, hvad vi selv gør det til – og vi kan gøre rigtigt meget.

 

champagne

 

Back To Top