Stress er ikke tegn på svaghed

Kontakt Online booking

Stress er ikke tegn på svaghed


stress

Lær din stress at kende

Føler du dig stresset?
En gang i mellem? Hele tiden? Aldrig?

Stress er en følelse og har ikke så meget at gøre med hvad eller hvor meget du laver. Jo, det har betydning i den sammenhæng, hvor stress opstår, men det er dine følelser, der er afgørende.

Du kan sagtens have travlt og have det virkelig fint med det.
Så længe du føler dig rustet til travlheden, dvs at du selv har indflydelse på den (og vel at mærke bruger den indflydelse) og at du føler dig klædt på til at klare den, både tidsmæssigt, kompetencemæssigt og følelsesmæssigt.

Hvis du bliver ramt af stress er det ikke et svaghedstegn, men snarere et tegn på, at du har forsøgt at være stærk alt for længe. 

Mange af os kan faktisk ikke engang mærke, når vi er stressede. Måske skruer vi endda endnu mere op for tempoet for ikke at mærke følelsen af afmagt, manglende overblik – eller svaghed.
Men kroppen sladrer på sin egen måde, fx ved at vi får

  • ændrede (usunde) spisevaner
  • søvnproblemer
  • tankemylder
  • fordøjelsesproblemer
  • hårtab
  • overvægt
  • kort lunte
  • hovedpine, nakkeproblemer, muskelsmerter eller andre former for sygdom

Når du ikke selv kan finde ud af at sige fra, gør kroppen det for dig.
Hvis du ikke er så god til at lytte, bliver signalerne kraftigere og kraftigere.

Personligt har jeg lidt af stress uden at jeg kunne mærke det. Eller rettere sagt uden at jeg troede på det. Jeg sammenlignede mig med andre og tænkte: Når de kan, kan jeg også – alt andet vil være svaghed og pylren.

Set i bakspejlet støjede min krop på alle mulige måder for at gøre mig opmærksom på, at jeg bød mig selv for meget eller jeg bød mig selv noget, der var forkert.

Nu, hvor jeg har lært at mærke mig selv igen, kan jeg fint have perioder med travlhed og store opgaver, men jeg ved, at der er opgaver, jeg ikke skal tage, og jeg ved også, at efter tid i solen skal der være tid i skyggen efterfølgende. Det vil sige tid og ro til igen at lade op. Efter behov, og det er til tider meget tid og ro, til andre tider mindre tid og ro.

Hvis du vil lære at mærke dig selv, skal du ikke sammenligne dig med andre.
Mennesker er meget forskellige og det er dig – og kun dig – der er eksperten i dit liv.

PS. børn er også en slags mennesker og rammes – som voksne – også af stress, når deres grundlæggende behov ikke er dækket.

Referencer

Anne og Morten

Vi havde brug for hjælp til at bryde et usundt mønster af skænderier. Vi ønskede hjælp til bedre at forstå hinanden og vores forskellige måder at reagere på i skænderier. Vi har lært meget om hinanden og selvom kærligheden aldrig har manglet i vores forhold, så føles det bare så let at elske hinanden nu. Stor tak til Diana ❤️

Vi har især haft gavn af at forstå hinandens reaktionsmønstre. Med en grundig forståelse heraf er vores kommunikation blevet meget bedre.
For os har Diana skabt nogle meget trygge rammer, der har gjort det muligt for os begge at være sårbare i processen. Diana har været god til at give plads til os begge to og samtidig givet os en masse konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge i hverdagen sammen

Nadia C. 33 år

Terapien hos Diana har hjulpet mig med at få en forståelse og ikke mindst fornemmelse for mig selv og de udfordringer jeg har haft, især i kærlighedsrelationer.
Diana har på ganske kort tid sporet sig ind på og hjulpet mig med at turde italesætte og mærke mine egne følelser. Hendes varme, rolige tilstedeværelse har støttet mig i at lande mere i mig selv.

Diana har en mild og alligevel særdeleshed effektiv måde at arbejde på, hvilket på kort tid har gjort mig i stand til at komme i kontakt med dybere følelser og tilstande (fra min opvækst og tidligere erfaringer) som jeg ikke har været fuldt bevidst om at jeg egentlig gik og “bar” rundt på.
Det har været en enorm forløsning og lettelse at få øje på, og det har været hjælpsomt at være i det rum, som Diana skaber, hvor jeg har kunne besøge de følelser som jeg ellers har haft svært ved at håndtere på egen hånd.

Jeg har været rigtig glad for terapien hos Diana, fordi hendes empatiske og aldrig dømmende tilgang gør det naturligt for mig at turde være hudløst ærlig også dér, hvor det gør særligt ondt eller hvor jeg ikke er så stolt af mig selv.

Den tillid, hun vækker, og den måde, hun arbejder på, har været en afgørende forudsætning for den forandring, jeg har formået at skabe med hendes professionelle tilgang.

Jeg kan på det varmeste anbefale Diana som terapeut!

Nadia C. 33 år
Antropolog

Mette S. 45 år

Med Diana som lyttende, klippefast, empatisk og tillidsvækkende terapeut, har jeg begivet mig ud på en indre rejse, hvor jeg gradvist har forandret mit indre kaos til et langt mere roligt og selvkærligt udgangspunkt. Det er som at finde et nyt og langt stærkere fodfæste.
Jeg har forstået, hvordan jeg fra de tidlige år har valgt strategier, der nok var hjælpsomme engang, men som i min voksne alder har stået i vejen for at finde en sund balance, særligt i mine relationer, herunder i relationen til mig selv.
Diana har støttet mig hele vejen og udfordret mit verdensbillede på en nænsom og virkningsfuld måde. Jeg ved ikke præcist, hvad det er, hun gør, men jeg oplever ofte, at noget har forandret sig til det bedre inde i mig.
Hun har en evne til både at se og gå til roden af, hvor det går galt. Jeg føler mig altid set og får aldrig serveret løsninger, der i sidste ende måske alligevel ikke ville være det rigtige. Hun gør sig aldrig klog på mig, men undersøger, bid for bid og vedholdende, hvordan det er at være mig og hun gør sig altid umage med at forstå præcist hvor det er, skoen trykker. Det gør mig virkelig tryg og selvom vi udforsker svære følelser, er hun med mig og jeg tør være nysgerrig på mig selv og mine egne sårbarheder.
Jeg vil til hver en tid anbefale Diana som terapeut, hvis du virkelig ønsker dybt forankrede forandringer. Det kan tage tid og det koster en personlig indsats, men jeg har aldrig gjort nogen vigtigere investering.

Mette S. 45 år
Cand. Merc.

Filichia, 30 år

Jeg har været i forløb med Diana som terapeut, ikke bare en gang, men hele 3 gange i fulde forløb.
Diana har været virkelig god til at støtte og hjælpe mig med mine udfordringer. Hun formår virkelig at få mig til at mærke og reflektere uden nogensinde at dømme eller blande noget ind, som ikke er relevant for netop mig. Hun er optaget af mine oplevelser og spørger undersøgende ind lige der, hvor mine udfordringer har sit udspring.
Derfor er det altid Diana, jeg vender tilbage til, enten når jeg har brug for en enkelt sesion eller gennemføre endnu et forløb, der altid er af høj kvalitet. Af samme årsag er det også Diana, jeg anbefaler, når jeg hører fra andre, at de har svært ved at finde den rette terapeut.
Fra hjertet tak for al din hjælp og støtte.

Knus
Filichia, 30 år
Hypotisør

Skriv til os

22 19 10 32