Tillykke student – gå din egen vej

Kontakt Online booking

Tillykke student – gå din egen vej


student

Student – hva’ så?

Studentertiden er så følelsesladet for mange af os.

Selv mærker jeg en klump i halsen, når jeg ser de glade studenter allevegne.
Jeg tror, det er en blanding af minder, dels fra min egen glade studentertid og dels fra min søns festlige studenterdage for 2 år siden. Iblandet vemod over, at min datter ‘allerede’ bliver student næste år og for pokker, så er hun jo også ret voksen…

Jeg tror også, at klumpen handler om, at netop studentertiden markerer en meget tydelig overgang for den enkelte student, der nu forlader de trygge, faste rammer, hvor der stilles helt konkrete forventninger i forhold til at møde op, læse lektier, deltage i undervisning osv.

Pludselig er der frihed. Og en kæmpe tomhed, lige dér, hvor der før var forpligtelser.
Frihed – et begreb, de færreste studenter har stiftet bekendtskab med, førend de vågner af beruselsens tåger og lander i bevidstheden om, at nu skal der fyldes noget andet på hverdagen, men hvad?

Det allerbedste, jeg ønsker for hver eneste student i disse dage er selvfølgelig at der bliver festet igennem og han og hun forstår at fejre sig selv alene af den grund, at en milepæl er nået.

Når tømmermændene har lagt sig, så vil jeg ønske, at hver enkelt student husker at der kun er én eneste, der kan vælge rigtigt i den frihed, der nu er opstået.

Så kære student, lyt gerne til alle de gode råd og velmenende spørgsmål, du får fra dine forældre, onkler, tanter, venner, kærester, naboer, lærere og andre godtfolk, men lyt endnu mere til dig selv.
Og hvis du ikke har klarhed over, hvilken vej, der er rigtig for dig, så vent til den klarhed indfinder sig hellere end at lade dig presse af omgivelser og samfund, der måske godt kan have sammenfaldende interesser med dig, men som alligevel står i en anden vinkel og kigger på det liv, der er dit.

Jeg tror på, at verden har brug for præcis dét, som hvert enkelt menneske (herunder studenter) føler, at det giver mest mening at bidrage med.

Der er plads til alle, og verden har brug for dig og dit unikke bidrag.

Skriv til os

22 19 10 32