ADHD behandling for voksne

Kontakt Online booking

ADHD behandling for voksne

og info til pårørende

ADHD er en tilstand, der ofte forbindes med børn. Men voksne kan også have ADHD. ADHD er en neuropsykiatrisk tilstand, der typisk påvirker fokus, aktivitet og impulsivitet. Heldigvis findes der ADHD behandling for voksne. Behandlingen kan ikke helbrede, men afhjælpe de problemstillinger, som diagnosen betyder for mange. 

Den nok mest almindelige ADHD behandling for voksne er medicin. Medicin har vist sig at være effektiv til at reducere hyperaktivitet, impulsivitet og distraktion. Medicin kan ikke helbrede ADHD, men hjælpe med at kontrollere symptomerne. Udover medicin har de fleste stor glæde af terapi og støtte til at regulere og håndtere de benspænd, diagnosen typisk medfører. 

Hos Lifeship tilbyder jeg terapi og støtte, som hjælper voksne med ADHD. Terapi og støtte fokuserer på at udvikle færdigheder til at håndtere udfordringerne ved ADHD, fx problemer med struktur, tidshåndtering og kommunikation. Terapi kan også hjælpe dig med eventuelle underliggende følelsesmæssige problemer og forbedre dit selvværd. Mange voksne med ADHD har følt sig forkerte eller utilstrækkelige i mange år og det går ud over selvværdet. 

Når du har ADHD, kender du sikkert til, at det kan være svært at regulere dine følelser. Her giver emotionsfokuseret terapi, som jeg tilbyder, overordentlig god mening. Her lærer du at være i kontakt med dine følelser – også de svære – på en reguleret måde, så de ikke vælter dig omkuld. Denne følelsestræning foregår i trygge rammer med mig som procesguide. 

Er du interesseret i at høre mere om ADHD behandling for voksne, er du mere end velkommen til at ringe på tlf. 22 19 10 32. Hvis jeg ikke er på telefonen, kan du skrive på mail diana@lifeship.dk, så svarer jeg tilbage så hurtigt som muligt.

Sådan foregår ADHD behandling for voksne

Første fase af behandling af ADHD er evaluering. Vi taler om din ADHD historie; hvad betyder ADHD for dig, hvordan har det været for dig at leve med det og hvor giver det især problemer og påvirker din dagligdag. 

Mange voksne med ADHD har haft svære tider gennem opvæksten og det er vigtigt at forstå, hvad du bærer på, som relaterer sig til diagnosen og hvad der er følelsesmæssige sår fra din barndom og yngre år. Når vi har haft de indledende samtaler, vil vi undersøge, i hvilken retning, dine behov for støtte peger. 

Jeg er specialist i processen og sammen arbejder vi på at forbedre din evne til at organisere og prioritere opgaver, reducere stress og øge dit selvværd – samt hvad der ellers måtte være af specifikke behov og ønsker hos dig. 

Behandling af ADHD for voksne indebærer ofte en række sessioner. Nogle har behov for mere støtte og udvikling, andres behov er mindre. Det er lige så forskelligt som vi mennesker nu engang er. Sammen vurderer vi løbende, hvordan du oplever din udvikling og om dine behov skifter undervejs.

Pårørende til voksne med ADHD

Er du pårørende til en voksen med ADHD? Så er du ikke alene. At være pårørende til en person med ADHD kan være en udfordrende og kompleks rolle. Det er derfor vigtigt at vide, at der er hjælp og støtte tilgængelig for både til dig som pårørende og den voksne med ADHD.

Indsigt og forståelse er nøgleordene, når det kommer til at støtte en voksen med ADHD. Det er afgørende at forstå de særlige udfordringer, som personer med ADHD kan opleve, herunder koncentrationssvigt, impulsivitet og hyperaktivitet. Ved at øge din viden om ADHD kan du bedre støtte din pårørende i de vanskeligheder, der måtte være.

Det er også vigtigt at tage sig tid til at passe på dig selv som pårørende. At være pårørende til en voksen med ADHD kan være udfordrende og krævende, men jo bedre indsigt og forståelse, du har, jo lettere er det.

Parterapi og ADHD er en vigtig kombination

ADHD kan være en stor udfordring for parforholdet. Partneren uden ADHD kan have svært ved at forstå og håndtere den andens impulsive adfærd, humørsvingninger og fokusproblemer. Det kan skabe frustrationer, misforståelser og konflikter i parforholdet. Men der er hjælp at hente i form af parterapi. Gennem forståelse af parterapi og ADHD kan I lære at kommunikere
bedre, forstå hinandens behov og finde løsninger på udfordringerne.

En af de største udfordringer ved parterapi og ADHD er at forstå, hvordan diagnosen har indflydelse på hver enkelt person. ADHD kan påvirke evnen til at lytte, koncentrere sig og give samarbejdet i parforholdet en chance, bl.a. fordi man med ADHD ofte kan føle sig misforstået. En partner med ADHD vil ofte være impulsiv og skabe forandring, som den anden partner  – måske – ikke er klar til. 

ADHD behandling for voksne

Hvis begge partnere har ADHD (og det ses faktisk ofte), er det lige så vigtigt at lære, hvad diagnosen betyder for hver af jer, så I i fællesskab kan arbejde på at genkende og håndtere jeres udfordringer og benytte de styrker, I også har. 

Parterapi med specialist viden om ADHD vil hjælpe jer med bedre kommunikation, større forståelse og mere empati, nærvær og følelsesmæssig kontakt. 

Book din/jeres første tid nu

Ring til mig nu på 22 19 10 32 eller skriv til mig på diana.lindegaard@gmail.com

Du kan også gå direkte til Online booking

PS Jeg har også enkelte aften tider – kontakt mig, hvis du har dét behov.

 

Emotionsfokuseret Parterapi

Jeg ser meget frem til at høre fra dig/jer!

Skriv til os

22 19 10 32