ADHD behandling hos voksne i København

ADHD behandling for voksne

Kontakt Online booking

ADHD behandling for voksne

og info til pårørende

ADHD er en tilstand, der ofte forbindes med børn. Men voksne kan også have ADHD. ADHD er en neuropsykiatrisk tilstand, der typisk påvirker fokus, aktivitet og impulsivitet. Heldigvis findes der ADHD behandling for voksne. Behandlingen kan ikke helbrede, men afhjælpe de problemstillinger, som diagnosen betyder for mange. 

Den nok mest almindelige ADHD behandling for voksne er medicin. Medicin har vist sig at være effektiv til at reducere hyperaktivitet, impulsivitet og distraktion. Medicin kan ikke helbrede ADHD, men hjælpe med at kontrollere symptomerne. Udover medicin har de fleste stor glæde af terapi og støtte til at regulere og håndtere de benspænd, diagnosen typisk medfører. 

Parterapi adhd? Adhd behandling af voksne

Hos Lifeship tilbyder jeg terapi og støtte, som hjælper voksne med ADHD. Terapi og støtte fokuserer på at udvikle færdigheder til at håndtere udfordringerne ved ADHD, fx problemer med struktur, tidshåndtering og kommunikation. Terapi kan også hjælpe dig med eventuelle underliggende følelsesmæssige problemer og forbedre dit selvværd. Mange voksne med ADHD har følt sig forkerte eller utilstrækkelige i mange år og det går ud over selvværdet. 

Når du har ADHD, kender du sikkert til, at det kan være svært at regulere dine følelser. Her giver emotionsfokuseret terapi, som jeg tilbyder, overordentlig god mening. Her lærer du at være i kontakt med dine følelser – også de svære – på en reguleret måde, så de ikke vælter dig omkuld. Denne følelsestræning foregår i trygge rammer med mig som procesguide. 

Er du interesseret i at høre mere om ADHD behandling for voksne, er du mere end velkommen til at ringe på tlf. 22 19 10 32. Hvis jeg ikke er på telefonen, kan du skrive på mail diana@lifeship.dk, så svarer jeg tilbage så hurtigt som muligt.

Sådan foregår ADHD behandling for voksne

Første fase af behandling af ADHD er evaluering. Vi taler om din ADHD historie; hvad betyder ADHD for dig, hvordan har det været for dig at leve med det og hvor giver det især problemer og påvirker din dagligdag. 

Mange voksne med ADHD har haft svære tider gennem opvæksten og det er vigtigt at forstå, hvad du bærer på, som relaterer sig til diagnosen og hvad der er følelsesmæssige sår fra din barndom og yngre år. Når vi har haft de indledende samtaler, vil vi undersøge, i hvilken retning, dine behov for støtte peger. 

Jeg er specialist i processen og sammen arbejder vi på at forbedre din evne til at organisere og prioritere opgaver, reducere stress og øge dit selvværd – samt hvad der ellers måtte være af specifikke behov og ønsker hos dig. 

Behandling af ADHD for voksne indebærer ofte en række sessioner. Nogle har behov for mere støtte og udvikling, andres behov er mindre. Det er lige så forskelligt som vi mennesker nu engang er. Sammen vurderer vi løbende, hvordan du oplever din udvikling og om dine behov skifter undervejs.

Pårørende til voksne med ADHD

Er du pårørende til en voksen med ADHD? Så er du ikke alene. At være pårørende til en person med ADHD kan være en udfordrende og kompleks rolle. Det er derfor vigtigt at vide, at der er hjælp og støtte tilgængelig for både til dig som pårørende og den voksne med ADHD.

Indsigt og forståelse er nøgleordene, når det kommer til at støtte en voksen med ADHD. Det er afgørende at forstå de særlige udfordringer, som personer med ADHD kan opleve, herunder koncentrationssvigt, impulsivitet og hyperaktivitet. Ved at øge din viden om ADHD kan du bedre støtte din pårørende i de vanskeligheder, der måtte være.

Det er også vigtigt at tage sig tid til at passe på dig selv som pårørende. At være pårørende til en voksen med ADHD kan være udfordrende og krævende, men jo bedre indsigt og forståelse, du har, jo lettere er det.

Parterapi og ADHD er en vigtig kombination

Parterapi ADHD? ADHD kan være en stor udfordring for parforholdet. Partneren uden ADHD kan have svært ved at forstå og håndtere den andens impulsive adfærd, humørsvingninger og fokusproblemer. Det kan skabe frustrationer, misforståelser og konflikter i parforholdet. Men der er hjælp at hente i form af parterapi. Gennem forståelse af parterapi og ADHD kan I lære at kommunikere
bedre, forstå hinandens behov og finde løsninger på udfordringerne.

En af de største udfordringer ved parterapi og ADHD er at forstå, hvordan diagnosen har indflydelse på hver enkelt person. ADHD kan påvirke evnen til at lytte, koncentrere sig og give samarbejdet i parforholdet en chance, bl.a. fordi man med ADHD ofte kan føle sig misforstået. En partner med ADHD vil ofte være impulsiv og skabe forandring, som den anden partner  – måske – ikke er klar til. 

ADHD behandling for voksne - eller parterapi med ADHD ?

Hvis begge partnere har ADHD (og det ses faktisk ofte), er det lige så vigtigt at lære, hvad diagnosen betyder for hver af jer, så I i fællesskab kan arbejde på at genkende og håndtere jeres udfordringer og benytte de styrker, I også har. 

Parterapi med specialist viden om ADHD vil hjælpe jer med bedre kommunikation, større forståelse og mere empati, nærvær og følelsesmæssig kontakt. 

Book din/jeres første tid nu til behandling af ADHD

Ring til mig nu på 22 19 10 32 for behandling af ADHD hos voksne eller skriv til mig på diana.lindegaard@gmail.com

Du kan også gå direkte til Online booking

PS Jeg har også enkelte aften tider – kontakt mig, hvis du har dét behov.

 

Adhd behandling af voksne samt parterapi med adhd

Jeg ser meget frem til at høre fra dig/jer!

Referencer

Anne og Morten

Vi havde brug for hjælp til at bryde et usundt mønster af skænderier. Vi ønskede hjælp til bedre at forstå hinanden og vores forskellige måder at reagere på i skænderier. Vi har lært meget om hinanden og selvom kærligheden aldrig har manglet i vores forhold, så føles det bare så let at elske hinanden nu. Stor tak til Diana ❤️

Vi har især haft gavn af at forstå hinandens reaktionsmønstre. Med en grundig forståelse heraf er vores kommunikation blevet meget bedre.
For os har Diana skabt nogle meget trygge rammer, der har gjort det muligt for os begge at være sårbare i processen. Diana har været god til at give plads til os begge to og samtidig givet os en masse konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge i hverdagen sammen

Nadia C. 33 år

Terapien hos Diana har hjulpet mig med at få en forståelse og ikke mindst fornemmelse for mig selv og de udfordringer jeg har haft, især i kærlighedsrelationer.
Diana har på ganske kort tid sporet sig ind på og hjulpet mig med at turde italesætte og mærke mine egne følelser. Hendes varme, rolige tilstedeværelse har støttet mig i at lande mere i mig selv.

Diana har en mild og alligevel særdeleshed effektiv måde at arbejde på, hvilket på kort tid har gjort mig i stand til at komme i kontakt med dybere følelser og tilstande (fra min opvækst og tidligere erfaringer) som jeg ikke har været fuldt bevidst om at jeg egentlig gik og “bar” rundt på.
Det har været en enorm forløsning og lettelse at få øje på, og det har været hjælpsomt at være i det rum, som Diana skaber, hvor jeg har kunne besøge de følelser som jeg ellers har haft svært ved at håndtere på egen hånd.

Jeg har været rigtig glad for terapien hos Diana, fordi hendes empatiske og aldrig dømmende tilgang gør det naturligt for mig at turde være hudløst ærlig også dér, hvor det gør særligt ondt eller hvor jeg ikke er så stolt af mig selv.

Den tillid, hun vækker, og den måde, hun arbejder på, har været en afgørende forudsætning for den forandring, jeg har formået at skabe med hendes professionelle tilgang.

Jeg kan på det varmeste anbefale Diana som terapeut!

Nadia C. 33 år
Antropolog

Mette S. 45 år

Med Diana som lyttende, klippefast, empatisk og tillidsvækkende terapeut, har jeg begivet mig ud på en indre rejse, hvor jeg gradvist har forandret mit indre kaos til et langt mere roligt og selvkærligt udgangspunkt. Det er som at finde et nyt og langt stærkere fodfæste.
Jeg har forstået, hvordan jeg fra de tidlige år har valgt strategier, der nok var hjælpsomme engang, men som i min voksne alder har stået i vejen for at finde en sund balance, særligt i mine relationer, herunder i relationen til mig selv.
Diana har støttet mig hele vejen og udfordret mit verdensbillede på en nænsom og virkningsfuld måde. Jeg ved ikke præcist, hvad det er, hun gør, men jeg oplever ofte, at noget har forandret sig til det bedre inde i mig.
Hun har en evne til både at se og gå til roden af, hvor det går galt. Jeg føler mig altid set og får aldrig serveret løsninger, der i sidste ende måske alligevel ikke ville være det rigtige. Hun gør sig aldrig klog på mig, men undersøger, bid for bid og vedholdende, hvordan det er at være mig og hun gør sig altid umage med at forstå præcist hvor det er, skoen trykker. Det gør mig virkelig tryg og selvom vi udforsker svære følelser, er hun med mig og jeg tør være nysgerrig på mig selv og mine egne sårbarheder.
Jeg vil til hver en tid anbefale Diana som terapeut, hvis du virkelig ønsker dybt forankrede forandringer. Det kan tage tid og det koster en personlig indsats, men jeg har aldrig gjort nogen vigtigere investering.

Mette S. 45 år
Cand. Merc.

Filichia, 30 år

Jeg har været i forløb med Diana som terapeut, ikke bare en gang, men hele 3 gange i fulde forløb.
Diana har været virkelig god til at støtte og hjælpe mig med mine udfordringer. Hun formår virkelig at få mig til at mærke og reflektere uden nogensinde at dømme eller blande noget ind, som ikke er relevant for netop mig. Hun er optaget af mine oplevelser og spørger undersøgende ind lige der, hvor mine udfordringer har sit udspring.
Derfor er det altid Diana, jeg vender tilbage til, enten når jeg har brug for en enkelt sesion eller gennemføre endnu et forløb, der altid er af høj kvalitet. Af samme årsag er det også Diana, jeg anbefaler, når jeg hører fra andre, at de har svært ved at finde den rette terapeut.
Fra hjertet tak for al din hjælp og støtte.

Knus
Filichia, 30 år
Hypotisør

Skriv til os

22 19 10 32