New level, new devil

Kontakt Online booking

New level, new devil


stepup

Hvorfor skal det være så svært?

Jeg blev ringet op af en veninde, der var ved at gå i opløsning.

Hun – der ellers betragter sig selv som lidt af en ørn til at kommunikere – syntes pludselig, at det var blevet så h…… svært at kommunikere, eller i hvert fald at blive forstået på den måde, hun gerne ville høres.

Hvorfor pokker er dét nu blevet så svært, var hendes desperate spørgsmål til mig.

Hun fortalte om et par episoder, der til fulde understregede hendes pointe om, at kommunikationen mildt sagt var gået skævt.

Jeg er så enig i, at hun er superdygtig til at kommunikere, mundtlig såvel som skriftligt.
Og det er hun stadig. Hun er bare nået til et nyt niveau.

Tidligere ville hun bare ærgre sig, hvis der var misforståelser i en relation – måske ville hun bortforklare det eller sige, at den anden person var en klaphat, der ikke kunne forstå noget.

Nu er hun både opmærksom på og nysgerrig efter at vide, hvorfor det går galt og hvad hun kan gøre, så det ikke går galt igen og så hun kan rette op dér, hvor hun gerne vil bevare en god relation.

Hun har med andre ord fået et mere klart syn – falkeblik, kan man næsten sige – på hvordan hun kan ændre sin kommunikation eller stille spørgsmål, når der opstår misforståelser.

Så der er egentlig ikke flere misforståelser end normalt – de er bare blevet tydeligere og nu vil min veninde altså gerne tage ansvar for, at der bliver rettet op på dem.

Og sådan er det med udvikling. Når vi kommer til et nyt niveau, hvor vi bliver opmærksomme på de mønstre, vi bærer med os, så kan den tydelighed gøre os svimle og irriterede, for nu gik det jo lige så godt.

Men når vi når et nyt niveau, er der også noget gammelt, vi er nødt til at slippe samtidig.

Hvis vi fx tror, at vi er en ørn til at kommunikere og vi alligevel bliver misforstået – så er vi nødt til at slippe den ørneoverbevisning og om ikke andet så indse, at vi faktisk godt kan blive endnu bedre.

For at komme videre, er der altid noget gammel tyngde, der skal efterlades på det forrige trin. Nogle overbevisninger om os selv eller om hvordan verden hænger sammen.
Først når vi slipper, er vi klar til at se og lære det nye.

Og når vi kommer til næste niveau, er der igen nyt at lære.

Det kan være både udfordrende og træls, men det fører os til et endnu bedre sted – for eksempel et sted, hvor der ikke er så mange misforståelser.

 

 

Skriv til os

22 19 10 32