Så meget kan dit selvbillede blokere dig

Kontakt Online booking

Så meget kan dit selvbillede blokere dig


selvbillede

Dit selvbillede styrer dit liv

Hvordan er dit selvbillede? Hvilke ord, vil du sige om dig selv, når du kigger i spejlet – og jeg tænker ikke (kun) på din fysik?

Er du dygtig, klog, smuk, succesfuld, åben, ærlig, modig, kærlig, vellidt, aktiv, empatisk, selvsikker, dominerende, selvtilstrækkelig, risikovillig eller magtfuld? Har du menneskelig indsigt, er du i integritet og er du selvkærlig?

Mulighederne er uendelige, men det er faktisk en god øvelse at kigge sig i spejlet og lytte til, hvad der kommer frem af godt og skidt.

For dit selvbillede styrer dit liv – meget mere, end du aner.

Din oplevelse af, hvem du selv er og hvad du kan afgør, om du kan foretage de handlinger og gøre de fremskridt, du godt kunne tænke dig.

Et eksempel kunne være, at du søger et job. Måske føler du ikke, at du helt lever op til de krav, der er nævnt i annoncen. Så måske er der noget inde i dig, der faktisk ikke rigtigt tror på, at du kommer i mål med det job.

Hvor meget gør du dig umage med at søge et job, som du inderst inde ikke tror på, at du får?

Forestil dig, at du – mod forventning bliver indkaldt til den jobsamtale, men at du stadig ikke føler, at du egentlig er det kort, firmaet søger. Medmindre du ser dig selv som en storartet sælger, vil du næppe forstå at åbne for netop den tillid og sikkerhed, der sikrer dig jobbet.

Det samme kunne gælde dit parforhold. Hvis du ikke (længere) tror på, at det kan ændre sig, gør du dig så umage med at lappe det sammen? Hvis du i virkeligheden ikke føler dig elsk-værdig eller tiltrækkende, så kan et parforhold være op ad bakke, fordi dit selvbillede ikke bakker op om dit ønske om en kærlighedsrelation.

Eksamenstiden er ved at være ovre. Mange har frygtelige kvaler til eksamen, og også her er dit selvbillede på spil. Føler du, at du kan dit stof, fordi du har været det igennem så mange gange, at det ligger på rygraden og giver dig selvtillid og sikkerhed? Eller er du mindre godt forberedt og derfor rystende nervøs ved tanken om, at du bliver “afsløret” som uvidende og uforberedt? Eller ser du dig selv som typen, der kan snakke sig fra alt og derfor alligevel kan score en god karakter?

Det samme kunne også gælde din økonomi. Din vægt. Der er tusindvis af områder, hvor dit selvbillede styrer dig, helt uden at du lægger mærke til det. Og der er naturligvis tusindvis af kombinationsmuligheder i forhold til, hvordan de forskellige områder fungerer for dig.

Fra min tid som bankansat husker jeg, at det ikke var ualmindeligt for lottomillionærer at formøble hele gevinsten på kort tid eller på anden måde sabotere deres held. Fordi de ikke kunne genkende sig selv som en heldig person med masser af succes.

Hvad kan du gøre, når dit selvbillede ikke bakker dig op i dine ønsker om forandring?

I Dit Personlige Lederskab er dit selvbillede dit fundament, dit udgangspunkt. Og du kan godt ændre dit selvbillede.

Det kræver bevidsthed, træning og små skridt i retning af den ændring, du ønsker.

Ligesom hvis du ønsker at få stærkere muskler – så er det ikke overraskende, at du skal gøre en indsats for at træne.

Opskriften er altså at afdække, hvor dit selvbillede blokerer din vej frem og dernæst begynde at ændre dit selvbillede, så det bliver et match til dét, du ønsker dig.

 

Kærlig hilsen

Diana

 

Skriv til os

22 19 10 32