Emotionsfokuseret Parterapi

Kontakt Online booking

Emotionsfokuseret Parterapi


Emotionsfokuseret Parterapi i København

Emotionsfokuseret Parterapi – et vigtigt skridt

Parterapi er et vigtigt – og for mange par – svært skridt at tage.

Et parforhold, der ikke fungerer optimalt er et dagligt sår, der fører afmagt, opgivenhed, tilbagetrækning eller åbenlyse konflikter og fejlslagen kommunikation med sig.

Når vi i virkeligheden søger tryghed, anerkendelse, attraktion, kontakt og intimitet, bliver vi ramt af skuffelse og opgivenhed, når hverdagen mere er præget af vrede, skuffelse eller ensomhed i relationen.

Det gør ondt.

Nogle af os bebrejder partneren, andre af os kommer i kontakt med egen uformåenhed og tanker som “ligegyldigt hvad jeg gør, virker det ikke…” bliver normale og drænende.

Måske genkender du noget?

 • At der er alt for meget vrede mellem jer
 • At føle dig omklamret/kontrolleret
 • At du eller din partner trækker sig
 • At savne respekt og anerkendelse
 • At føle dig ensom i parforholdet
 • At føle dig nedprioriteret
 • At føle dig ikke-god-nok

Emotionsfokuseret Parterapi – hvad er det?

Emotionsfokuseret Parterapi er en internationalt anerkendt og empirisk valideret metode, der bygger på mange års forskning, der viser, hvor stor indflydelse vores følelser har på vores måde at interagere på i forholdet.

I parforholdet søger vi mange behov opfyldt og når det ikke sker, kan det være en god grund til at søge hjælp i form af parterapi.

Når vi ikke føler os trygge, værdifulde, prioriterede, elskede og respekterede, er det et dårligt udgangspunkt for løsning af små og store udfordringer i det fælles liv, herunder de klassiske: arbejdsfordeling, økonomi, børneopdragelse osv.

Der er altså de synlige forhold – de daglige udfordringer – og så er der de følelsesmæssige lag.
Når vi ikke føler os set og mødt i parforholdet, giver det synlige problemer på overfladen.

Men det virkelige problem er i “maskinrummet”, i følelseslivet.

Det er dér, vi går på opdagelse, når vi arbejder med Emotionsfokuseret Parterapi.

Læs mere, hvis du er nysgerrig: Parterapi hos Diana

Hvordan foregår Emotionsfokuseret Parterapi?

 1. Først og fremmest giver vi os tid. Alt arbejde med følelser kræver tid. Tid til at mærke, tid til at komme ned i de følelser, der er ramt, når parforholdet lider. Det er følelserne, der giver problemer, derfor er netop dette arbejde en forudsætning for at forandre noget.
 2. Som parterapeut leder jeg processen og vores samarbejde kan indebære, at jeg afbryder jer med den hensigt at lede processen derhen, hvor der er erfaring for, at den virker.
 3. Det er også en forudsætning, at I hver især tager personligt ansvar for forløbet – at I er villige til at lære og bruge det, I lærer, også selvom det er svært – især i begyndelsen.
 4. Den sidste forudsætning for et effektivt forløb med parterapi er hver partners vilje til at kigge indad og gå på opdagelse i følelser og adfærd, som volder problemer i parforholdet. Som partner har vi altid et eget ansvar for vores reaktioner på den anden partner.

Læs mere, hvis du er nysgerrig: Parterapi hos Diana

Hvor ofte og hvor længe?

Det er selvfølgelig et centralt spørgsmål, hvis I overvejer parterapi.

I begyndelsen vil det være optimalt at mødes med 1 – 2 ugers mellemrum. Hvis der går længere tid, vil det typisk trække processen i langdrag. Vær derfor indstillet på praktisk at kunne afsætte tid et par  gange om måneden.

Varighed af forløbet er naturligvis afhængig af jer og de problemer, I kommer med. Vi arbejder som sagt ikke med de enkelte praktiske problemer, men med jeres evne til selv at skabe et grundlag for at løse dem.
I Emotionsfokuseret Parterapi arbejder vi i “maskinrummet” for at skabe varig og bæredygtig forandring.

For nogle par vil der hurtigere (gen)skabes god kontakt, for andre tager det længere tid og mere proces at nå dertil.

Som udgangspunkt skal I dog regne med ca 15-20 sessioner for at skabe varig og bæredygtig forandring. For nogle vil det være lidt mindre, for andre lidt mere, særligt hvis der er svigt og traumer med i bagagen. Det er naturligvis altid jer, der tager stilling til, hvornår I ønsker at afslutte forløbet.

Book jeres første tid nu

Ring til mig nu på 22 19 10 32 eller skriv til mig på diana.lindegaard@gmail.com

Du kan også gå direkte til Online booking

PS Jeg har også enkelte aften tider – kontakt mig, hvis du har dét behov.

 

Emotionsfokuseret Parterapi

Skriv til os

22 19 10 32