Slak ornlit

Kontakt Online booking

Slak ornlit


 

ballade

Ordene er min datters fra den tid, hvor hun begyndte at bruge sproget og smage på ordene og deres betydning.

Slak ornlit betyder, som du måske allerede har gættet: snak ordentligt!

Hun sagde det meget, dengang hun var lille, og jeg tænker, at det må være en gentagelse af noget, hendes mor sagde ofte på det tidspunkt.

Når vi taler om os selv, til os selv, om andre eller til andre, er dét, vi siger et spejl af vores tankesæt, vores regler og vores opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert, og (desværre) også ofte om, hvem, vi synes er rigtige og forkerte.

Min pointe idag er, at vi kan gå lidt på detektiv opdagelse i vores kommunikations facon i forhold til os selv og andre.

Vi kan få sandheden om os selv frem i lyset. Opdage, hvor det er, vi bremser os selv, fordi vi har nogle dybtliggende ideer om, hvad der er rigtigt og forkert. Ideer, der blokerer os i forhold til det liv, vi gerne vil skabe.

Hvis jeg siger om mig selv, at jeg er dum, grim, tykpandet eller overvægtig, så sætter jeg mig selv i boks og glemmer, at jeg også er så meget andet. Med denne underliggende overbevisning om mig selv, vil jeg helt automatisk falde perfekt ind i den rolle, som disse udtryk beskriver.

Det kan også være noget, jeg siger om andre; “Den politiker er simpelthen så dum”, hvis jeg i virkeligheden mener: “Jeg er helt uenig med den politiker”.

Hvis min opfattelse af mig selv er, at jeg fx er dum, så ligger der en blokering af ret stor dimension og spærrer vejen for, at jeg kan lære noget, forstå noget, udvikle mig eller udfolde mig klogt. Jeg vil sandsynligvis også have blokeringer i relation til andre mennesker. Have svært ved at skabe ligeværdige forhold eller have svært ved at gøre mig gældende eller sætte grænser, når der er behov for det.

Så det er faktisk ret vigtigt, at vi lærer at slakke ornlit, for den verden, vi skaber, og de sammenhænge, vi indgår i, er en gengivelse af os selv.

Og kun når vi åbner op for at ændre historien om, hvem vi er og hvad der er rigtigt og forkert, kun dér kan vi justere det liv, vi løbende skaber.

Så slak ornlit – til dig selv og om dig selv. Og andre.

 

Skriv til os

22 19 10 32